Nederlands
  nl
English
  en
contact veelgestelde vragen
SMB
 
Informatie

Wie is Smartbooks?

Smartbooks is de handelsnaam van Boekverkopers.com B.V., een entiteit die zich uitsluitend richt op de verkoop van studieboeken aan studieverenigingen.

Voordelen van Smartbooks


Speciale prijs voor leden!


Koop en verkoop 2de hands boeken!


Al je boeken op tijd in huis!


Snel antwoord op al je vragen!

Waarom Smartbooks?

Veel studieverenigingen bieden de mogelijkheid om met korting studieboeken te kopen. Misschien doet je vereniging dat al. Smartbooks is gespecialiseerd in de verkoop van studieboeken aan studieverenigingen. We zijn een kleine, maar groeiende organisatie die samenwerkt met meer dan 45 studieverenigingen. Dus misschien niet zo klein. Afgelopen jaar hebben we 40.000 pakketten verstuurd en talloze boeken naar de locatie van de vereniging gebracht. Dat doen we met veel succes en naar volle tevredenheid van de verenigingen en haar leden.

Wellicht is samenwerking met Smartbooks ook iets voor jouw vereniging? Hieronder hebben wij onze sterke punten op een rij gezet.

Handmatige controle van de leeslijsten

Smartbooks stelt de literatuurlijsten samen in nauwe samenwerking met de studievereniging en de universiteit. Elke titel wordt door ons gecontroleerd, met name op snelle beschikbaarheid. Bij twijfel over de beschikbaarheid of oplage neemt Smartbooks contact op met de docent. Dankzij deze uitgebreide check levert Smartbooks op tijd het juiste boek.

Laagst mogelijke prijs

Naast een snelle levering is natuurlijk de prijs voor de student erg belangrijk. Bij Smartbooks streven we er altijd naar om goedkoper te zijn dan Bol.com of Amazon.nl. Dat lukt bijna altijd doordat we de prijs per titel vergelijken met de concurrentie. Bij het plaatsen van de bestelling zie je als lid direct wat jouw voordeel is.

Tweetalige gepersonaliseerde website

Voor elke studievereniging die zich aansluit bij Smartbooks maken we een eigen website met een geïntegreerde webshop. Als vereniging kun je zelf teksten en foto's aanleveren, maar meestal doen we dit samen in overleg. Wij bieden een responsive website die werkt op elk apparaat, pc, tablet of telefoon.

Zowel de website als de e-mailcommunicatie over bestellingen is in het Nederlands of Engels, afhankelijk van de taal die u kiest bij het plaatsen van uw bestelling.

Als studievereniging ga je een samenwerking aan met Smartbooks. Dit betekent dat leden bestellen via de webshop van hun eigen vereniging, maar dat de afhandeling geheel wordt verzorgd door Smartbooks. Vragen over bestellingen en bezorging komen allemaal terecht bij Smartbooks. Wij zorgen voor een snel antwoord en oplossing. De studievereniging wordt volledig ontzorgd.

Niet goed, geld terug garantie

Smartbooks stelt de literatuurlijsten samen aan de hand van informatie van docenten, de studiegids en instructies van de studievereniging. Voor docenten hebben we op deze site een handig invulformulier. Daar kan een docent alle informatie invullen over welk boek er gebruikt gaat worden, en niet onbelangrijk, welk percentage van het boek bestudeerd gaat worden. De informatie die we van leraren krijgen, linken we naar hen terug als we zien dat een boek niet meer beschikbaar is, er een nieuwe editie uitkomt of iets anders dat belangrijk is voor de leraar om te weten. Mocht het zo zijn dat een docent bij aanvang van het college alsnog besluit het boek niet te gebruiken, dan nemen we alle door leden ingeleverde boeken terug. Goede service toch?!

Bij Smartbooks presenteren we de literatuurlijsten bij voorkeur per semester. Het is onnodig duur om boeken voor een heel jaar aan te schaffen. En vaak zijn er gedurende het studiejaar wijzigingen in de literatuurlijsten.

Aantrekkelijke bonusregeling

Boekverkopers.com B.V. verkoopt boeken volgens de bepalingen van de Wet vaste boekenprijs (2005). In overleg is per studievereniging een bonusregeling mogelijk op basis van de totale verkoop van anderstalige studieboeken. Bij het bepalen van de hoogte van de bonus is een blijvend scherpe prijs voor de leden het uitgangspunt voor Boekverkopers.com B.V.

Inzamelen en verkopen van tweedehandsboeken

Als je geslaagd bent voor het tentamen, wil je graag je studieboeken verkopen. Smartbooks biedt hiervoor een perfecte oplossing. Studieverenigingen organiseren vaak twee keer per studiejaar een inzamelperiode voor tweedehands boeken. Alles in samenwerking met Smartbooks.

Als lid vul je online het ISBN-nummer in, kies je de staat van het boek, is het gebruikt of intensief gebruikt en vul je je gegevens in. Het systeem controleert of het boek nog in gebruik is en je krijgt direct een prijs te zien. Smartbooks haalt de boeken op bij de vereniging en biedt ze te koop aan op de website van de eigen studievereniging. Het is altijd een groot succes. U ontvangt uw geld direct op uw bankrekening wanneer uw boek wordt verkocht. Omdat wij weten welke boeken weer gebruikt gaan worden, bieden wij een uitstekende prijs voor uw tweedehands boeken.

Docentenexemplaren

Smartbooks biedt docenten verbonden aan de opleiding van je studievereniging de mogelijkheid om een ​​'docentenexemplaar' van een boek aan te vragen. Dit kan een exemplaar zijn van het boek dat de docent nu voorschrijft, maar ook van een boek dat de docent in de toekomst misschien wil gebruiken voor een collegereeks. Smartbooks dient de aanvraag in en zorgt ervoor dat ze een gratis exemplaar toegestuurd krijgen. Het enige wat de docent hoeft te doen is het formulier op deze site volledig in te vullen.

Mogelijkheid tot verkoop op locatie

Bijna alle leden kopen hun boeken online. Maar er zijn nog steeds veel verenigingen die de boeken graag op locatie verkopen aan het begin van een semester, en zeker aan het begin van het studiejaar voor eerstejaarsleden. Het is een mooie manier voor een vereniging om in contact te komen met nieuwe leden. Als vereniging kunt u er ook voor kiezen dat leden de boeken bij de vereniging ophalen. Bij de start van hun studie hebben (buitenlandse) studenten vaak nog geen vaste plek in de stad waar ze studeren. Zij kunnen de boeken bij de vereniging laten bezorgen, wat natuurlijk heel gemakkelijk is. Wij bespreken graag met uw vereniging of deze opties interessant zijn.

Samenwerking met Universiteiten

Betaalmogelijkheid voor contributie

Boekverkopers.com B.V. kan de contributie van uw vereniging direct bij de bestelling in rekening brengen. Bij het bestellen geef je aan of je lid bent of niet. Kies voor 'Nee' en je krijgt een melding dat je lid wilt worden en dat je toestemming geeft om de contributie direct in rekening te brengen. De studievereniging ontvangt per e-mail bericht over het nieuwe lidmaatschap en handelt de verdere formaliteiten af. Wij sturen periodiek een overzicht van de nieuwe leden en maken de totale contributie over aan de vereniging.

Flexibele contracten van korte duur

Bij Smartbooks geloven we veel meer in langdurige samenwerking dan in langdurige contracten. Daarom sluiten we graag kortlopende contracten af ​​die we twee keer per jaar evalueren. Bent u niet tevreden, dan zoeken wij naar een oplossing en wijzen niet op de kleine lettertjes. Zo werken we al meer dan 30 jaar samen met bijna alle verenigingen.

Onze klanten

Geïnteresseerd?

Meer weten over Smartbooks? Denk je, misschien is Smartbooks ook iets voor onze studievereniging? Neem dan contact op met ons. Als deskundig en gemotiveerd team staan ​​we klaar om je meer te vertellen over Smartbooks. Dat kunnen wij online doen of bij jullie op de campus. Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact met je op.

Bij voorbaat dank voor uw reactie!

Pier Rienks (prienks@smartbooks.nl)
Simone Hollander (shollander@smartbooks.nl)
leveringsvoorwaarden privacy statement copyright disclaimer veelgestelde vragen contact
 
Welkom bij Smartbooks